Саопштења за јавност
Први састанак мреже за Јавно-приватно партнерство Југоисточне Европе Штампај Е-пошта
Сарајево, 30. новембар 2009

Извјештај са састанка


1. Савјет за регионалну сарадњу (РЦЦ-а ") и Агенције за партнерство приватног и јавног сектора Републике Хрватске делује као почетни Секретаријат (" Секретаријат ") мреже у југоисточној Европи Јавно-приватног партнерства (Мрежа Југоисточне ППП-а" или "Мрежа" ) ко-организовао је први радни састанак ЈИЕ ППП-мреже у Сарајеву, 30. новембра 2009. Састанку су присуствовали представници ППП јединица или институција са задатком да се баве ППП из Албаније, Босне и Херцеговине, Хрватске, Грчке УНМИК / Косова у складу са Резолуцијом 1244, БЈР Македонија и Србија. Представници Савјета и Агенције за ППП Републике Хрватске су били присутни у својству састанка суорганизатора.

2. Осим формалног покретања мреже, главни циљеви овог састанка били су да обезбиједи преглед ППП кретањи у региону, размјена информација о окружењу у одређеној земљи ЈПП, као и постављање почетка рада на новооснованој мрежи.
3. Након постављања темеља са уводном презентацијом на ППП као улагања у развој од стране представника Секретаријата, учесници су замољени да представе своју земљу и специфичним кретањима у ППП. Презентације и расправе услиједиле су откривању велике сличности и недостаци у тренутној ситуацији у земљама југоисточне Европе и указане су  могуће акције према којима би се ублажиле идентификоване празнине и изазови.
Детаљније...