Izvještaji
Izvještaj o radu Komisije za koncesije za 2017. godinu Ispis E-mail
Izvještaj o radu Komisije za koncesije Bosne i Hercegovine za 2017. godinu.
 
Prednacrt izvještaja o radu Komisije za koncesije BiH za 2016.godinu Ispis E-mail
[15.05.2017.] Komisija za koncesije Bosne i Hercegovine je neovisno regulatorno tijelo Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, u postupku dodjele koncesija, koja je utemeljena Zakonom o koncesijama BiH. U prilogu objavljujemo prednacrt Izvještaja o radu Komisije za koncesije Bosne i Hercegovine za 2016. godinu.
 
Program rada Komisije za 2017. godinu Ispis E-mail
Komisija za koncesije Bosne i Hercegovine je neovisno regulatorno tijelo Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, u postupku dodjele koncesija, koja je utemeljena Zakonom o koncesijama BiH.

U prilogu objavljujemo nacrt Programa rada Komisije za koncesije Bosne i Hercegovine u periodu od 01.01. do 31.12.2017. godine.

 
Izvršenje Dokumenta o politici dodjele koncesija u Bosni i Hercegovini u 2015 godini Ispis E-mail
„Dokument o politici dodjele koncesija u Bosni i Hercegovini“ koji je u skladu sa Zakonom pripremila Komisija, usvojen je od strane Savjeta ministara Bosne i Hercegovine i Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine 2006. godine. U Dokumentu je osim pregleda prirodnih resursa i potencijala po sektorima vezanih za moguća koncesiona ulaganja, izraženo opredjeljenje da se razvoj infrastrukture, usluga i eksploatacija prirodnih resursa u BiH unaprijedi finansiranjem kroz dodjelu koncesija, privlačenjem privatnog kapitala i stranih investicija.

U ovom izvještaju prezentiramo izvršenje Dokumenta o politici dodjele koncesija u Bosni i Hercegovini u 2015 godini.